21.02.2019
Isabelle ja Mozart Kemin kirkossa

”Mozartin henkevä ja kohottava D-duuri viulukonsertto on yksi suosikeistani”, sanoo hollantilaissyntyinen viulistitähti Isabelle van Keulen. Hän on monipuolinen muusikko ja pedagogi, joka soittaa sekä viulua että alttoviulua, mikä on kansainvälisellä solistitasolla sangen harvinaista.

Eri instrumenttien hallinta tekee van Keulenista myös huomattavan laaja-alaisen kamarimuusikon, joka nauttii esiintymisistä erilaisissa kokoonpanoissa. ”Viimeisten 20 vuoden aikana olen esiintynyt melko paljon samanaikaisesti orkesterin johtajana ja soittajana. Vaikka kaksoisrooli on vaativa moniosaajan tehtävä, sen tavattoman palkitsevana lopputuloksena on muusikoiden kanssa yhteinen vapauden tunne.”

Mozart-ohjelmaan Isabelle van Keulen päätyi keskusteltuaan Oulu Sinfonian ylikapellimestari Johannes Gustavssonin kanssa. ”Mozarthan ei ollut suuri fuugan taitaja, mutta konsertin avaavassa teoksessa Adagio ja Fuuga on suurta draamaa, se on lähes oopperan kaltainen. Haffner-sinfoniassa puolestaan on luultavasti Mozartin sinfonioiden laajin puhallinsektio patarumpujen ja jousien lisäksi”, kertoo Isabelle van Keulen ja sanoo odottavansa innokkaasti keskitalven kokemista Pohjois-Suomessa.

Konsertti toteutetaan yhteistyössä Meri-Lapin jousikvartetin kanssa. Oulu Sinfonia vierailee Kemissä.

Isabelle van Keulen, solisti ja orkesterin johto
Meri-Lapin jousikvartetti
Oulu Sinfonia

Wolfgang Amadeus Mozart: Adagio ja Fuuga c-molli K 546
Wolfgang Amadeus Mozart: Viulukonsertto nro 4 D-duuri KV 218
Wolfgang Amadeus Mozart: Haffner-sinfonia nro 35 D-duuri KV 385

Liput 20 / 15 / 10 € (+ toimituskulut)