27.10.2018
Taiteiden Yö - Liukko,Laajoki & Huovinen Trio

Olutravintola Kukko 27.10. klo 21:00-22:30

ilmainen sisäänpääsy

Liukko, Laajoki & Huovinen Trio


Brother Andy Liukko (s. 1979) on Jyväskylä/Kuopio-lähtöinen laulaja ja multi-instrumentalisti, jonka pääinstrumentti on nykyisin huuliharppu. Liukko esiintyy myös kitaran ja altto-saxofonin kanssa. Tämä intohimoisesti musiikkia hengittävä artisti on vuosien varrella soittanut useissa eri kokoonpanoissa antaen harmonisen panoksensa erinäisten yhtyeiden (mm. Hole In The Head, Exploding Eyes, Mount Fool, Kuopion Niemi, The Hoolers, Big Buddy) albumeille. Kesästä 2017 lähtien Brother Andy on keskittynyt lähinnä kirjoittamaan ensimmäisen sooloalbuminsa materiaalia. Hänet on nähty myös kansainvälisesti tunnettujen Blues-aktien vieraana (mm. Joe Filisko &Eric Noden, Little Boogie Boy, Tad Robinson). Musiikillisen inspiraationsa hän ammentaa ns. Pre-War-harpistien tekniikoista. Brother Andy on Suomen mestari Diatonisen sekä Blues- harpun sarjoissa vuodelta 2017. Taskuun mahtuvalla instrumentilla hän yllättää kuulijansa tempaamalla heidät aikaan, jolloin junatkin kulkivat vielä höyryllä!


Tuomas Laajoki (s. 1977) on Keski-Pohjanmaalta lähtöisin oleva, pitkään Meri-Lapin alueella vaikuttanut kulttuuripersoona ja muusikko. Koulutukseltaan Laajoki on nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja, ja nykyisin hän työskentelee kulttuurityöpajaohjaajana kotikaupungissaan Kemissä. Laajoki toimii myös erilaisten musiikkitapahtumien järjestäjänä ja soittaa useissa eri bändeissä. Gospel-kentässä Laajoki vaikutti vuosina 1999-2012, jolloin hän soitti kitaraa DadsHello-bändissä. Nykyään hän toimii kitaristina mm. Flyin´Blind -bändissä sekä Ville Liimatainen & Ajomiehet -orkesterissa. Pepe Ahlqvistin orkesterin mukana Laajoki on kiertänyt vuodesta 2012. Kemin kulttuuritoimi on valinnut Laajoen Kemin Kuninkaaksi vuonna 2012. Laajoki on valittu myös Meri-Lapin positiivisimmaksi vuonna 2016.


Kaisla Huovinen (s. 1983) on kempeleläinen opettaja, pianisti, laulaja, näyttelijä ja kirjoittaja. Päivätyökseen Huovinen toimii opettajana Siikajoella, jossa hän opettaa yläkoulu- ja lukioikäisille äidinkieltä ja kirjallisuutta, ilmaisutaitoa, uskontoa ja luovaa kirjoittamista. Sivutyönään Huovinen on opettanut piano-oppilaita vuodesta 2000. Huovinen on esiintynyt musikaaleissa ja näytelmissä Haukiputaan Työväen Teatterin sekä kempeleläisen Nuu-teatterin riveissä vuodesta 2015. Erilaisissa bändikokoonpanoissa Huovinen on ollut mukana vuodesta 2005, joista viimeisimpänä Rovaniemeltä ponnistavan onVersen riveissä. Huovinen on keikkaillut myös trubaduurina ja erilaisilla duokokoonpanoilla.