KEMIN KAUPUNGINORKESTERI

Kemin kaupunginorkesteri tarjoaa elämyksiä kuulijoilleen.

Orkesteri joustavine kokoonpanoineen pystyy esittämään monipuolista ohjelmistoa ilman musiikillisia rajoja. Perinteiset klassikot, uuden suomalaisen musiikin kantaesitykset sekä massiiviset viihdekonsertit kuuluvat tämän nuorekkaan ja kehittyvän orkesterin ohjelmistoon.  Yhteistyö paikallisten solistien, kuorojen, teatterin sekä muiden toimijoiden kanssa luovat vahvan sillan alueen kuulijoihin. Orkesterin kuulijamäärät ovat kolminkertaistuneet viime vuosien aikana, vuonna 2016 orkesterin tavoitti noin 10 000 kuulijaa.

Kemin orkesteritoiminnan käynnisti vuonna 1930 perustettu Kemin Soitannollinen Seura, jossa oli 20 muusikkoa. Kemin kaupunginorkesteri kunnallistettiin vuonna 1966. Tällä hetkellä orkesterin koko on suurimmillaan 50 - 55 soittajaa, joista päätoimisia ovat Meri-Lapin jousikvartetin jäsenet. Muut vakituiset muusikot ovat Länsi-Pohjan musiikkiopiston opettajia ja edistyneimpiä oppilaita sekä alueen muita ammattimuusikoita.

Orkesterilla on suuri vaikutus koko Meri-Lapin kulttuurielämään. Kemi on Suomen pohjoisin paikka, jossa pitkällä olevalla musiikinopiskelijalla on mahdollisuus soittaa sinfoniaorkesterissa. Osa orkesterin vakituisista avustajista tulee myös Ruotsin puolelta. Rajan läheisyys tuokin uusia mahdollisuuksia Suomen ja Ruotsin väliseen kulttuuriyhteistyöhön.

Orkesterin taiteellisena johtajana aloitti syksyllä 2016 kapellimestari Erkki Lasonpalo.

 

MERI-LAPIN JOUSIKVARTETTI

Meri-Lapin jousikvartetti luo alueelle kulttuuria, koulutusta ja hyvinvointia.

Kvartetti perustettiin alun perin vuonna 1983 tehostamaan alueen jousisoitinkoulutusta sekä lisäämään konserttitarjontaa. Kvartetin muusikot muodostavat rungon Kemin kaupunginorkesterille toimien orkesterissa soitinryhmiensä äänenjohtajina. He myös opettavat Länsi-Pohjan musiikkiopistossa. Meri-Lapin jousikvartetilla on oma klassisen musiikin konserttisarjansa. Tämän lisäksi he esiintyvät koululais-, laitos- ja kahvilakonsertein toimintapaikkakunnillaan Kemissä, Torniossa, Tervolassa ja Simossa.

Vuonna 2013 Lapin Taidetoimikunta myönsi 30-vuotista taivaltaan juhlineelle kokoonpanolle Lapin taidepalkinnon maakunnan hyväksi tehdystä merkittävästä työstä ja syksyllä 2015 Meri-Lapin jousikvartetille myönnettiin Kemi-palkinto.

Lisätietoja: www.keminkaupunginorkesteri.fi